Saturday, February 22, 2014

Jag har röstat i mello

Det kunde jag väl aldrig ana i morse? Att jag skulle ringa in och rösta i melodifestivalen. Två gånger. Men se det gjorde jag. VI hade Pelle och Gabbi och grabbarna grus här på ostasiatisk middag och efter den vidtog alltså melodifestival. Ett program som i år slagit alla tänkbara bottenrekord. Jag satt med mitt släktforskarprogram, och övriga med sin iphones medan den ena vitsen på TV föll plattare än den andra.

Ellinor Holmer
Plötsligt var det en flicka från Glada Hudik teatern som ställde upp och jag spetsade öronen. Jag kände igen henne från gruppens första film och var tveksam till om hon verkligen platsade i gänget. Hon ser nämligen inte ett dugg "ovanlig" ut, inget Downs syndrom och inget uppenbart förståndshandikapp. En snabbt googlande gav dock vid handen att hon lider av en lättare form av autism. Skit samma. Hon sjöng inte mycket sämre än någon annan i kväll så jag ringde två gånger. Det är rätt fantastiskt, tycker jag, att även lite udda människor får vara med här och det skall uppmärksammas.

Dukat till fest

Dagen idag började annars med att vi for till Ö&B och köpte oss en lång vaxad duk till vårt förlängda bord. Sedan såg jag damernas 3-mil och Norges nesliga trippelseger. Däre3fter for Anna fram till stan och handlade med Paula vilket jag slapp eftersom jag skulle fixa maten till ikväll. Jag gjorde dumplings (stekta och ångkokta) samt Nasi Goreng. Pilligt, men i övrigt inte särskilt besvärligt och gästerna lät sig mycket väl smaka. Tyvärr innebar denna kväll ett gravt frossande men sådana enstaka excesser brukar inte vara så farliga så jag får hoppas att jag snart är tillbaka i min långsamma men rätt säkra viktminskning.


En extra rolig grej idag var att jag fick en gammal vevgrammofon av Jimmy. Han hade fått den av sin far som nog hade hittat den så speleverket kostade mig inget. Det lät dessutom renare och bättre än den jag hade tidigare.

No comments: