Wednesday, February 05, 2014

Mot norr!


Idag var det så äntligen den stora dagen, dagen då vi tog oss ut till Arlanda och vidare mot Luleå. Anna jobbade under förmiddagen, men jag var hemma och packade och stack sedan fram och mötte lillasyster Martina som kom med tåget. Vi drog oss direkt till en närbelägen lunchrestaurang och sedan upp till cityterminalen för att vänta in Anna. 

En ensam liten resenär i en stor vänthall

När hon kom for vi med flygbussen ut till Arlanda där incheckningen snart var avklarad. I väntan på avgång satt vi sedan i glatt samspråk över en kaffe och semla och njöt av den speciella stämning, som vidlåder en storflygplats. Förra gången vi åkte med Norwegian, en jul för några år sedan, blev vi rejält försenade men idag kom vi iväg i tid och var framme fem minuter för tidigt. 

Här är planet vi flög med

I Luleå mötte Annas barndomsvän Annika och vi for hem till henne i väntan  att svåger Anders skulle komma och hämta oss. Där fick vi fläskpannkaka och kladdkaka. När Anders hämtat oss och vi kommit fram till Murjek blev det ännu mera mat, en ris och kycklinglåda. Det är i sanning en paus i viktväktandet. 

En modern fotbollsgud. 

Det känns inte spm länge sedan vi var här och det är det ju inte heller. Tomtar och julpynt är borta nu men det blev ändå lite julstämning för nu hade presenten från Erika kommit och den öppnades under högtidliga former. Tre espressomuggar från Paris St Germain och en liten Zlatandocka. Den skall få hedersplats i stugan bredvid den lilla trägud jag täljde till Elfborgs ära 1961. Det var en liten egendomlighet att få dessa saker för jag har faktiskt snuddat vid tanken att förlägga nästa parisresa till ett tillfälle då Zlatan har hemmamatch. Det vore nog en upplevelse även för en så ljumt intresserad som jag.

No comments: