Friday, February 14, 2014

Saga väves på sannings varp

Rubrikens kloka ord sades en gång av Fritiof Nilsson Piraten. Saga är dock inte det som skall vävas på varpen i den gamla vävstol jag en gång byggde och som nu står uppställde i en vävstuga i Dalsland. Nej, där skall skapas handdukar, löpare, mattor och en massa annat vackert. Men först måste man knyta ihop alla lattor och trampor och skaft och det gjorde Eva och jag idag.

Färdigknuten vävstol
Det var lite mödosamt att trä igenom de grova hampasnörena genom alla små hål men med list och envishet fixade vi det också och efter tre timmar inte alltför mödosamt knytande så var vävstolen klar att ta emot sin första varp. Det kommer dock att dröja ett tag till. Vi for nu iväg mot stan igen och stannade till i Vänersborg där jag vart bjuden på lunch. VI hann också med en kort shoppingrunda som för min del innebar den mjukaste blyertspennan (till att rita förlagor på akvareller) samt en flaska Gammeldansk. För att rätt kunna njuta denna läckerhet inköpte jag en burk pölsa, en burk rödbetor och ett paket ägg, Från frigående höns utomhus....

Det blir mycket snören innan det är klart
Resten av dagen har ägnats beundran av Olsson och Rickardsson som tog silver resp brons på 15v km skidor vid OS idag. Jag började också skissa och måla på en bild av Olles gamla hund Jerry, som togs i början av sextiotalet. En vinterbild där hunden står på sin vanliga plats vid stenmuren. Det är roligt att måla och fast jag bara gjort lite hittills är jag riktigt nöjd med början. Hoppas fortsättningen blir bra också.

En vovve i vardande

No comments: