Monday, February 10, 2014

Mot söder

Idag tog vi flyget hem. Från Luleå vid åtta och framme i Solna drygt två timmar senare. Annat det än att köra bil hela vägen. Fast vi startade förstås från Murjek redan kl fem så totalt vinner man ju inte så där jättemycket i tid -  men i bekvämlighet.

Födelsedagsbarnet med man och dotter
Tidigare idag var vi på besök hos R och E eftersom hon fyller 87 år i morgon. Där bjöds smörgåstårta och gräddtårta till oss och övriga gäster. Gott och näringsrikt i övermått. Det var roligt för E att hon fick vara hemma på sin födelsehelg. Annars är hon förvisad till en lägenhet med hemsamarit i tätorten eftersom mannen och barnen och tycker det är så himla skönt för honom att få slippa tanten. Vad hon själv tycker är det ingen som frågar. Djupt tragiskt.

En vit vintyerväg
 Ännu tidigare idag var Martina och Anna och Kicki och jag ute och gick upp med vägen mot Nattavvara. Det var så vackert med alla snötyngda granar och alla djupa drivor utefter vägen. Helt annat mot här nere i stan där det är helt och hållet barkmark. Skönt i och för sig fört kanske kan jag köra ända fram till stugan i morgon.

No comments: