Sunday, February 02, 2014

Om nyttan av att mata småfåglar

Dagen började tidigt. Kl 7 statt vi upp och drog ner till tvättstugan för att kunna ha något att sätta på oss till den stora marknadsresan nästa vecka. Nåväl, tvätten sköter sig själv och vi fick några unga förmiddagstimmar vilka försvann under idog bligande in i bild- och TVskärmar.

Mycket godare än vad det förmodligen ser ut
I torsdags såg vi i en sådan skärm hur mästerkockarna gjorde dumplings och det såg kul ut. Alltså gjorde jag det till lunch. Lite pilligt v ar det men ack så gott, speciellt som vi vidareutvecklade våra till Pod Sticks. Det innebär att man först steker dumplingen och sedan häller på vatten i pannan, lägger på lock och låter dem koka färdigt tills vattnet är slut. Det blev väldigt bra och något vio kommer att göra fler gånger.

En stilla stund på verandan
Hunna så här långt ingick ett besked om att minste grabben grus hade innebandymatch och detta ville alla utom jag väldigt gärna se. Till all lycka ägde matcherna rum i Täby så jag körde dit Anna och Anders och fortsatte sedan direkt till stugan. Fåglarna måste ju få sin fröautomater påfyllda! Jag fyllde på m,in också genom att köpa med mig en kanelbulle och festa om med samtidigt som SOS sjöng vackert på grammofonen. En härlig stund ute i stugan.

Efter matcherna for vi hem och gjorde oss i ordning för nästa aktivitet, en liten bjudning hemma hos en gammal kollega till Anna. DE har just flyttat in i ny lägenhet och ville gärna visa den. Karl´n i huset är också förnämlig kock och vi lät oss väl smaka varefter vi såg melodifestival som jag satt och gnällde över på Facebook. Barnsligt men roligt.  NU är klockan midnatt och vi är nyss hemkomna, mätta och belåtna med vår dag. Det är fint att ha småfåglar att passa.

No comments: