Sunday, November 03, 2013

Alla helgons dag

Firandet höll nästan på att glömmas bort. Det var inte förrän vi svängde in mot garaget halv tolv i natt som vi kom på att vi inte tänt våra ljuslyktor på kyrkogården. Det är en häftig upplevelse att gå på en stor kyrkogård vid midnatt med den enorma mängd lyktor som lyser där. Jag får hoppas att den lilal batteridrivna lykta jag placerade på kyrkogården i Remmene också lyser ikväll.

Lyktan på familjegraven
Vi har också en egen lykta hemma på balkongen. En liten lykta med frostat glas som bara används vid kontakt med gångna generationer och den hade vi tänt tidigare på dagen. Men den räknas liksom inte riktigt.

Vår privata minneslykta

Att vi kom hem så sent berodde på at vi varit barnvakter åt Gabbi och Pelle. De hade nämligen fått ett besök på "Rainman" med Jonas Karlsson och Robert Gustavsson i födelsedagspresent och i den presenten ingick barnpassning. Det vart nu inte så betungande, framför allt inte för mig, eftersom både barnens mormor och Jimmy och Paula var med.Kvällens program bjöd på sushi och där var det min insats som gällde. För första gången gjorde jag s.k. California Rolls där man rullar ihop rullarna med riset utåt. Det blev riktigt bra.

Grabbarna Grus i väntan på att börja äta
Ännu tidigare på dagen hade vi varit ute med rörtång och tömt ur de sist dropparna vatten ur pumpen så nu kan vi möta vintern med tillförsikt. Idag, lördagen, var det dock fortsatt mildväder och vi njöt av höstlugnet genom att grilla skivor av falukorv över eldkorgen. Småfåglarna har vant sig så vid oss att vi kan stå alldeles nära med våra korvskivor utan att de bekymrar sig. Stugan är en härlig plats både sommar och höst, vinter och vår!
Nu är pumpen tömd inför vintern

Tofsmesen är så nära att man kan foto
honom med mobilkameran

Det är gott med grillade skivor av falukorv

No comments: