Saturday, November 23, 2013

En dag på stan

Färskt vridbröd
Idag har vi roat vår gäst med en dag på stan. Fast först serverade vi dock, som sig bör vid högtidliga tillfällen, vårt hembakta vridbröd, som alltid är lika gott. Efter en lång och rejäl frukost begav vi oss ut på stan och började med Paulas butik på söder, där det doftade av doftljus och glittrade av glitter. Det var fullt av folk så vi hoppas, att det går bra med affärerna.

Damerna förbereder sig inför besök på Cazami
Vi fortsatte sedan mot Riddarholmen där vi ställde bilen och vandrade in mot Gamla Stan. Vi började med Stortorget där julmarknaden inleddes idag. Samma gamla kända marknadsstånd som varje år och på samma plats. Därifrån tog vi Köpmangatan där pappersaffären var öppen så jag fick inhandlat lite handgjort brevpapper. En ny liten boutique, ett Pâttiserie, hade också öppnat där och vi var inne och önskade ägarna lycka till samt köpte var sin Makron.
Stortorget i Gamla Stan
Äkta lingonriskransar för 50:-. Billigt!
Pâttiseriet på Köpmangatan
Vi hade tänkt ägna kvällen åt ett besök på Boulevardteatern men slöheten tog överhand och vi såg en hägrande lördagkväll i TV-soffan framför oss. Vi styrde alltså i stället stegen mot restaurang Pong i Hammarby Sjöstad där vi intog en härlig asiatisk buffé. Men nu sitter vi och sover, fikar, surfar i TV-soffan och har det hur bra som helst.
Vi vandrar vidare på Öster Långgatan

No comments: