Sunday, November 17, 2013

Tredje budet



För I ogudaktige som icke rätt kan läsa edert Fader Vår måste jag väl förklara att tredje budet säger att du skall helga vilodagen. Det har jag för det har inte blivit ett skit gjort på hela dagen. Det blev det inte igår heller men då hade jag födelsedagsfirande att skylla på. Idag skyllde jag på det strålande vackra höstvädret. Och på att jag inte hade spackel och spackelspade. Och på att Bygg-Max hade stängt. Och på att jag hellre ville ge mig ut och geocacha lite.

I sydligaste Dalsland ligger en ganska stor sjö - Hästefjorden -
som jagfaktiskt aldrig varit vid. Så här fin är utsikten
från den bergknalle där cachen låg
Jag hade fram till idag tagit 589 och tyckte därför det var dags att komma upp i 600 jämt. DE jämna hundratalen skall vara sådana som ligger vid platser av extra intresse; kyrkoruiner, runstenar, författarboställen mm. mm. Nu tar det här sökandet alltid längre tid än man tror. Man skall köra iväg, gå en bit, leta en stund, skriva på loggremsa och sedan fortsätta till nästa gömma. Kort sagt så började det mörkna och jag fick vända åter.
I busskuren kan den vakna finna en liten cache, som är utlagd
till ett ovanligt minnesmärke. Nämligen husen i bakgrunden
som en gång figurerat i TV3:s grannfejden...
Fast då tog jag omvägen till min favoritplats i trakten - Hullsjön - där jag satte mig och avnjöt dagens sista skälvande minuter med min medhavda matsäck. Alltid lika rogivande stämning och omtänksam som jag här så hade jag varma kläder med mig. När jag sedan kom hem och registrerade dagens cacher visade det sig att jag kommit upp i precis 599 så nu gäller det att finna en extra tjusig kyrkoruin där jag ännu inte tagit någon cache.
Fullmånen lyser som en riktigt präktig Gäseneost över vattnet

No comments: