Tuesday, November 19, 2013

Jag är ett tekniskt geni

Detta stod klart sedan jag upptäckt att det stod vatten kvar i tvättmaskinen när den var klar och det löste jag! Det slog mig nämligen, någonstans i en förvirrad hjärnvindling, att det kanske fanns någon slags ventil eller filter någonstans. Efter en hastig titt i instruktionsboken, som jag omtänksamt nog sparat, upptäckte jag plåten på framsidan. Plåten som kunde tas bort och under vilken det fanns ett lock som kunde öppnas. DEt gjorde jag och vattnet forsade ut över badrumsgolvet. Det är tätt. Jag upptäckte sedan en kompakt massa lite längre in. Den var löstagbar och innehöll lämningar från de tolv år jag bott här. En nutidsarkeolog hade gjort vågen av glädje inför mitt fynd.

Efter detta körde jag maskinen en gång till och nu vart det fart på den. Centrifugen gick igång så att det skakade i hela lägenheten och tvätten låg nästan färdigtorkad i bottnen av trumman när jag öppnade den. Så visst är jag ett tekniskt geni. Återstår att se om jag även är ett hantverksmässigt. Jag har nämligen spacklat färdigt idag och skall i morgon slipa bort allt överflöd varefter det förhoppningsvis är klart för att börja tapetsera. Det är nästan så att jag är sugen på att börja sätta upp några våder redan i morgon om det går bra.

I övrigt har jag idag lämnat över de nyckelharpssträngar jag köpte igår till mästerspelemännne Karin och Lennart, som skall montera dem och stämma upp harpan så att dess välljud skall kunna ljuda över nejden kring vår lilla stuga i stora skogen. Synd bara att strängarna var så JÄVLA dyra. över 1000 SEK för 4!!! ynka strängar. Hoppas det låter bra om harpan nu. Sedan var det visst enfotbollsmatch ikväll också men den sket jag i. Jag tittade i stället på en rolig fransk film jag lånat av lilltösen. Det kändes betydligt vettigare.

1 comment:

Anonymous said...

Detta med det tekniska känner jag igen från min egen torktumlare/syse