Monday, November 25, 2013

Förberedande pynt

Idag har vardagen återtagit sitt lugnande grepp omkring mig och jag har börjat tjuvstarta lite med julen. Det är ju första advent på söndag och på lördag har vi tänkt ha en tillställning på verandan med glögg och korvgrillning. Till dess bör det vara julpyntat. Framför allt eftersom jag lever efter principen att det skall vara jul från Advent till Påsk. Efter att ha monterat plastgrangirlangen på balkongen och konstaterat att det saknas lampor, inköpt ny lysdiodslinga och fortsatt ut till stugan, började jag.

Adventljusstaken är laddad och väntar på söndagen
- eller kanske redan lördagen
Allt vad pynt heter i stugan letades fram och lades upp på kökssoffan. Jag insåg att det finns betydligt mer men att det ligger kvar i mina flyttkassar inne i stan så jag fortsätter pyntandet när jag fått ut dem också. Det är långt till lördag.
Den lilla söta tofsmesen fastnade till slut på bild
EN annan sak jag tänkt länge är att montera min finkamera med teleobjektiv och fotografera mina befjädrade vänner ute i rönnen. Det var svårare än jag trodde för de små rackarna satt aldrig riktigt stilla och hade en tendens att flytta sig precis när jag fått in skärpan. Av 52 bilder så var det högst tre som blev någorlunda.

Jag tände en kandelaber ute på verandan
bara för att det var så vackert
att se på den genom fönstret
 Resten av dagen satt jag inne i stugvärmen med en god bok och njöt av friden tills det var dags att åka hem och möta Anna vid skolan.

No comments: