Thursday, November 21, 2013

Min 600:e geocache

Idag tog jag min 600:e geocache. De jämna hundratalen försöker jag alltid ta vi platser som på något sätt berör mig och det gjorde denna absolut. En gammal station på den gamla västgötabanan där man ställt upp lite minnessaker från den tid då smalspårstågen rullade här - i Lugnås. Det var väl en plats som heter duga? Och där låg det en liten filmburk undanstoppad, bara för mig att plocka fram och signera pappersremsan i burken.
Visst är det väl vackert med ett litet smalspår och en dressin,
Tyvärr var den senare fastspänd i den förra med kedjor
Jag var alltså på väg norrut och hade farit tidigt hemifrån. Där hade jag vaknat till att det låg små snöflingor och frös mellan grässtråna och en och annan flinga fortsatte falla i det iskalla regn som fullbordade bilden av november. Som tur var töade snön bort och resan upp gick bra. Jag hade med mig ett antal bokkassar och for direkt till stugan och deponerade dem där tills vi har fått i ordning bokhyllor i lägenheten. Väl i stugan tände jag också upp lite ljus på verandan och njöt en kopp kaffe innan jag for iväg och hämtade Anna.

Martinas kuddar har funnit sin plats i stugan

Allt var i sin ordning på verandan och friden sänkte sig
över rummet när jag tände upp lite ljus
Vi skall ha en liten födelsedagsbjudning för en sällsynt gäst från Luleå i morgon kväll och for därför och provianterade innan vi hämtade lilla vovsingen som också skall vara med i morgon. Jag skall möta gästen vid finlandsfärjan kl 15 men innan dess har jag ytterligare en körning. Jag lovade en gammal kollega i våras att jag skulle köra hennes man till Friends Arena när han skulle dit och se Ozzy Osborne och det är i morgon också. Deras tåg kommer in 13:50 så jag får hoppas det inte är för mycket köbildning i stan. Men i morgon skall det visst vara solsken. Vi får hoppas det stämmer.

Anna och jag firade torsdag med en tallrik ärtsoppa. Gott!

No comments: