Sunday, November 17, 2013

Han ser ju ut som sjutton!

Idag gav jag jädervulen i allt vad renovering heter och ägnade mig i stället åt något mera lustfylld. En utflykt österut. Först till Remmene för att kolla om gravlyktan fortfarande lyste och den gjorde den. Jag satte dock i nya batterier för att säkert ha ljus fram till jul. Jag tog mig även en rundtur på kyrkogården och kunde konstatera att jag personligen hade träffat väldigt många av de, som nu ligger där och att jag kände till ännu fler genom släktforskningen. Troligen skulle jag kunna guida en intresserad ättling där en liten stund och berätta ett och annat om folket som levde här förr. Detta ger lite perspektiv på tidens obevekliga gång.

Även hösten har sin tjusning
Jag var även hemma hos Lisa och tog en kopp kaffe och talade lite om dessa gamla tider. Hon var idag relativt redig och har ju den förmånen att både kunna se och även höra relativt bra. Där har min gamle far det värre. Han ser inte, hör inte och minns inte men är ändå inte vad man skulle kunna kalla dement för blir han bara påmind så vet han vilka vi barn är och har koll på en hel del saker. Men det måste som sagt påminnas en hel del ty minnet sviktar...
Far och dotter fikar på färska wienerbröd
På vägen mellan Remmene och Nossebro stannade jag till på en av  mina favoritplatser, ödekyrkan i Södra Härene, som ligger väldigt vackert vid sin urgamla plats i Nossans dalgång. Den är ju unik så tillvida att man kan se hur den en gång såg ut trots att ruinerna ser så gamla ut och även är gamla - 108 år.

Se så vackert den gamla ruinen ligger
Efter några timmar hos farsgubben var det så dags för dagens höjdpunkt, besöket hos broder Ingvar vars förstfödde blir sjutton i morgon och därmed nästan såg ut som sådan idag. I den åldern vill man nog hellre ha kuvert än paket i present men jag lurades lite genom att placera kuvertinnehållet i ett avdankat paket och sätta röda band kring det hela. Även jag fick förresten paket idag. En anonym givare (dock synnerligen nära släkt) hade sytt två kuddar med text och dessa ligger nu hemma i sängkammaren i väntan på transport upp till stugan.
Ett litet svart paket med röda snören

Jubilaren tar första biten av den tårta
lillasyster så förtjänstfullt bakat


Efter tårta vidtog paketöppning och här var
en liten kusin mycket behjälplig





Hemslöjd i den högre skolan

No comments: