Tuesday, November 12, 2013

En doft ifrån den fina världen, eller, det har kommit en katt bland hermelinerna


Idag, den sista dagen på denna resa, drog vi oss in mot de fina kvarteren i nordväst och strosade runt på LaFayette och Printemps. Varuhus dit döttrar till oljerika ledare i små diktaturstater flyger iväg och handlar kläder till sig själva och sina barn.


Skyltningen är exklusiv och visar en lyx bortom alla gränser. Vi kände oss inte oljerika och köpte inte några kläder till vare sig oss eller våra barn.


De stora kända varumärken tornar upp sig i våning efter våning och fick oss att än mer framstå som ett fullständigt felaktigt inslag i miljön. Skönt det förresten...


Ett tag funderade jag på om jag skulle köpa mig en ny Rolex men så tycker jag att den jag har går rätt bra än så länge.


Fram mot eftermiddagen var det dags att sticka till flygfältet och på vägen dit fick vi hjälp av lilltösen, som firade Annandag Far genom att lätt som en plätt bära den svintunga väskan utför tunnelbanetrapporna.
Vi hade sedan tur och fick ett direkttåg ut till Charles de Gaulle och även incheckningen gick fort.


Snart kunde vi därför sitta och se på folk, lösa korsord och vänta på avgång med en fika inom bekvämt räckhåll.


Vi flög Air France och får därmed en god middag med rött vin inbakad i priset. Det är lite skillnad mot SAS. Vive la France och hoppas att vi snart återvänder. Och tack kära Erika och Jean för er fantastiska gästfrihet!

No comments: