Wednesday, November 20, 2013

Det bubblar under ytan

Idag var det tänkt att jag skulle ha hängt upp de första tapetvåderna, men detta fick jag skjuta lite på framtiden. Det började bra med att jag slipade spacklingarna och väggarna verkade rätt bra när jag var klar. Jag dammsög dem för att få bort byggdamm och sedan öppnade jag en tapetrulle och läste igenom anvisningarna.

Där stod att på de underlag jag har så måste man förlimma väggarna för att tapeten ska fästa. Det har jag aldrig gjort förut, men materialen kanske har utvecklats så jag blandade ihop lim och började pensla på väggarna. Det kändes direkt som ett misstag. Överallt där det satt papper kvar började små bubblor dyka upp och jag trodde att nu måste jag fortsätta riva papper och spackla.

Jag hade dock en liten förhoppning om att bubblorna skulle lägga sig när limmet torkat och se - där hade jag rätt. Allteftersom limmet satte sig minskade bubblorna och nu ikväll känns väggarna släta och fasta igen så nästa period som jag är här nere kommer jag att börja hänga upp tapeterna. I övrigt har jag idag varit och lämnat tre säckar med tapetrester på soptippen. Och hela dagen har gräsmattan varit täckt av vackert gnistrande rimfrost....

2 comments:

Anonymous said...

här är det mer än frost, snön kommer/syse

Alf said...

Oj. Hoppas det går bra att köra norrut idag!