Friday, November 01, 2013

Eftermiddag på stan

Anna slutade tidigt idag så jag stannade hemma från stugan och släktforskade tills det var dags att åka in till stan. Vi skulle nämligen ägna hennes lediga eftermiddag åt lite småshopping. Det ska ju införskaffas ett och annat inför resan till Paris nästa vecka... Jag förenade nytta med nöje genom att ta en sådan hiskelig omväg att jag åter kunde åka med spårvagn på nya tvärbanan.. Jag satt längst fram och där satt de riktiga rånördarna, de som diskuterade skillnaden i signalsystem på den här banan jämfört med Lidingöbanan. Tur att sådana människor ägnar sig åt tåg och inte åt politik, medicin eller pedagogik.

Här slutar tvärbanan än så länge, men om något år
hoppas vi den är framme vid Solna station
På stan traskade vi omkring och gjorde våra inköp men hann också med en fika på kulturhuset, där vi hade tur att få fönsterbord med utsikt över hela Sergels torg. Vad vi handlade? Ja, det kan ju tänkas att en och annan läsare kan vara berörd så det får bli en hemlighet så länge.

Senhöstkväll över Sergels torg
Väl hemma bänkade vi oss framför TV:n som vanligt på fredag och jag gjorde i ordning en panerad spättafilé med en kall sås, som brukade serveras i skolmatsalen på Fuxernaskolan. Jag fick receptet av en av mattanterna i veckan och det blev en jättegod sås. Även paneringen blev sällsynt lyckad. Jag hade nämligen kollat på YouTube hur man egentligen ska göra. Det hjälpte. (Mattant förresten - jag minns henne som elev....)

Hemligheten med perfekt panering: Stek i
RIKLIGT med fett, gärna smör OCH olja



No comments: