Saturday, November 09, 2013

Chokladvandring

Dagens huvudevenemang var den chokladvandring som Erika fixat åt oss genom en groupon. En vandring på en och en halv timme med personlig guide mellan 7 olika chokladbutiker, den ena mer exklusiv än den andra. Det var verkligen värt besväret för vi var de enda anmälda idag och fick därmed guidens fulla uppmärksamhet. Han var bra eftersom han inte bara berättade om chokladtillverkarna utan även om de hus och platser vi passerade under vandringen. Språket var inga problem heller eftersom han var infödd amerikan och guidade på en lättförståelig engelska.

Två glada turister, fotograferade av sin guide, framför Odeon Operan
En av de byggnader han berättade om var Café de Flore, vilket är känt för att det var där Sartre och de Beauvoire brukade sitta och fika, filosofera och skriva. Guiden menade att vi kanske till och med kunde få sitta vid samma bord som dessa om vi frågade. Det gjorde vi inte. Det var så fullt av folk på caféet att vi inte ens försökte gå in utan valde ett annat strax intill.

Kanske kan man ana den lyxiga skyltningen trots en suddig bild

En expedit plockar ihop en ask praliner som någon skall få i present
Resten av eftermiddagen ägnades sedan ett återbesök på HEMA där vi köpte julklappar till två bakintresserade ungdomar vi känner. Dessa lär nu kunna servera sin familj de mest fantastiska Cup-Cakes till nyhårsfesten. Vi fortsatte presentletandet när vi kommit hem genom att gå till närmsta mataffär och köpa ett antal små vinflaskor. Tycker man om vin till maten men inte orkar med en hel flaska så är det gott att kunna välja småflaskor så det fick det bli. Både till den tänkta presentmottagaren och till mig. 
En anka som intye levt sitt liv förgäves
Hunna så här långt insåg vi att vi slarvat med maten idag och egentligen inte ätit mer än några chokladpraliner och en smörgås. Detta avhjälptes vid en närbelägen vietnamesisk restaurang som i små men hemtrevliga lokaler serverade god hemlagad mat från sydostasien. En fin avslutning på lördagen.








No comments: