Tuesday, November 05, 2013

Botkyrka om natten

Dagen har varit helt lugn och vanlig. Det var så pass regnigt i morse att jag avvaktade med att åka ut till stugan, men vid halv tio drog vi oss ändå ut, Noomi och jag. Jag har tröttnat på att jaga en förlupen vovve i skogen så hon fick vara bunden redan från början. Detta gjorde henne så modfälld att hon stannade inne och sov under en filt i soffan hela dagen. Det var varmt och gott eftersom det räcker med fem-sex ljus får att hålla värmen uppe. Dagen blev mycket behaglig för mig och förmodligen även för hunden som mycket ogärna lämnade sin soffhörna. Jag kunde till och med gå ned på dass och vara borta en lagom stund utan att hon reste sig.
Så här gott har vovven haft det idag.
Jag ägnade mig mest åt att måla idag men ganska tidigt for jag in till stan eftersom jag lovat att köra Anna till hennes spelning i Skärholmen. Hon spelar oljefat där på tisdagar. Vid femtiden är köerna som vidrigast in och ut ur stan, men jag har tur och kan ta mig fram mot mitt mål relativt smidigt genom att utnyttja lindrigt trafikerade sidogator. Detta gör mig lite mallig. Även resan till Skärholmen gick bra. Vi lämnade av vovven hemma hos husse och han ändå med att ta en fika hos Gillströms innan spelningen.

En mäktig skapelse för de medeltida bönder,
som tvingades bygga tornet
Jag var så god att jag stannade kvar så att Anna skulle få skjuts hem också. Tiden fördrev jag med att gå och titta på laptops i Kungens Kurva,. ända tills jag kom på att jag ville besöka Botkyrka kyrka och se på alla gravljusen,. Denna kyrka är en mäktig skapelse med sina äldsta delar från 1100-talet. Man ser den till vänster strax innan man kommer in i stan när man kommer söderifrån på E4:an. Det var trivsamt att gå där, ett sådant nöje som får Anna att ruska på huvudet och undra vad det är för en karl hon umgås med.

Till sist en bild på vår azalea, den första vi fått,
att blomma om och som nu skall vårdas
till angenäm styrka och storlek

No comments: