Monday, April 13, 2015

Avpåskning

Idag plockade jag ut påsken ur stugan. Efter att ha lagt ut bilder från verandan på Facebook under helgen hade det kommit antydningar från alla jordens hörn om att det där påskpyntet nog skulle finnas kvar till nästa jul. Det var som en tändande gnista och i rask takt städade jag ut fjädrar och kycklingar från verandan. Påskbonaderna fick dock vara kvar eftersom det är så mycket vår i dem.

Avlövat påskris
När jag vaknade såg det dock inte ut att bli något stugbesök. Grått och mulet och regnigt tog i viss mån bort lusten att ge sig ut i skogen. Sen såg jag en ljus strimma i nordost och vips satt vi i bilen, vovven och jag och for ut och tog oss an verket. Vovven satt länge ute och tjurade i sitt band, men till slut bar jag in henne till sängen i storstugan och där höll hon sig stilla en bra stund.

Vårfint på verandan
Efter lunch förbarmade jag mig dock över hundkraken och tog med henne på skogspromenad. Hon började studsa och spritta så fort jag satte nyckeln till låset och sedan gick hon lös i en rätt lång promenad. Hon visar inga tendenser till att rymma då utan håller en ängslig kolla på var jag finns hela tiden. Det räcker med att lyfta en pinne från marken för att hon skall komma rusande om jag vill ha in henne till kopplet.

Vovve vid utsiktsberg
Vi gick bort till utsiktsberget där Martina och jag var i lördags och fortsatte sedan nedför en brant sluttning där hon skuttade som en bergsget. Men sedan var hon bra trött när vi gick tillbaka och höll sig tätt bakom mig hela tiden. Vi vilade både i den sköna sängen i storstugan medan aprilvädret spelade sina spratt med klimatet men till slut for vi hem och lagade middag. Kokt torsk idag igen eftersom det har blivit en favorit. Med smält smör och pepparrot smakar den ljuvligt.

Fresade med att ta ut några av våra
vinterförvarade pelargoner till stugan
Ikväll har vi sett ett lättspytt program om sex okända människor som skall gissa vilka hem de bor i. Och nu är det Björn Skifs sommarturné. Han verkar vara en trevlig person.

No comments: