Friday, April 10, 2015

Första tussilagon

Jag har haft en rätt lugn och fin dag ute vid stugan. Försökt putsa till ytterligare lite inför våren, men det är svårt att få det riktigt fint utan vatten och det har vi inte vågat sätta på ännu. Vovven var med och höll sig mest ute på någon solig plätt med gräs. Jag har henne aldrig lös numera eftersom hon smiter och vägrar komma på inkallning. Det är såklart inte roligt och hon ser också lidande ut. Det skiter jag i.


Förutom att försöka städa så ägnade jag mig idag åt att sätta fast den lilla plåtuggla, vi fick av Anders i påskas, på taket. Jag hade kommit på hur man fäster fågeln utan att skada takpappen och det funkade.


Resten av dagen, tills det var dags att åka hem, satt jag mest och njöt av solen, som idag värmde så mycket att jag inte behövde tända kaminen. Vid fem for vi dock hem, jag och hunden, och det var då jag fick se den första tussilagon för i år. Den växte i en stenig sluttning och inte alls i något dike. Dock kul att se detta gamla fina vårtecken.

Sist gjorde jag en paj till TV och medan den var inne i ugnen var jag iväg och hämtade Anders, som kom med flygbussen till Sumpan. Och nu väntar de på resultatet av dagens Let's dance.

No comments: