Wednesday, April 08, 2015

Vårstädning

Första dagen hemma efter påsk skulle ägnas vårstädning i stugan, och det blev det också så småningom. Jag hade dock en ganska lång startsträcka innan jag kom igång. Jag drack lite kaffe, åt en apelsin, skötte mina sociala nätverk innan jag slutligen tog mig samma och började.


Det första, och enklaste, var att ta bort presenningen från utemöblerna. De hade klarat vintern bra och väntar nu bara på att folk skall komma dit och dricka kaffe och äta bullar. När detta var gjort fortsatte jag glatt med boden där jag började med att bära ut sådant som stod i vägen på golvet och sedan ägnade jag mig mest åt det bruna skåpet, då vi har porslinet.


Det visade sig att där även fanns en massa bråte som inte hade där att göra och när jag var klar hade jag lyckats fylla två kartonger för vidare befordran raka vägen till tippen. Jag hade också ställt in porslin och glas, som vi tagit ut från stan, vilket fick så bra plats att det fortfarande finns utrymme både i skåpet och på hyllorna.


Nu gjorde jag lunch och sov middag och sedan gjorde jag dagens sista städinsatsen för dagen. Jag diskade. Nu är det bara yttre städningar kvar innan jag kan ta emot besök, men de skall jag fixa på fredag. Jag for nu hem, via Hagbytippen, och precis när jag for upptäckte jag att det växte murklor bredvid bilen. Små ännu så länge, men jag vet inte om jag vågar ta dem. De är ju så rysligt giftiga.


Anna kom hem med Jimmy och Paula som hade med sig Noomi. Vovven fyllde fyra år igår och fick idag sin present. En kartong, som hon inte riktigt klarade själv, men som innehöll tuggbitar av en sort som vovven gillar skarpt. Nu skall vi strax dra oss tillbaka ty Anna börjar tidigt i morgon bitti och då brukar jag köra.

No comments: