Sunday, April 19, 2015

Vattenpåsläpp

Idag var det så dags igen. Den spännande procedur då vi skall koppla på pumpen och få upp friskt, klart sjövatten i våra kranar under hela sommaren. För två år sedan var ju detta en rent traumatisk upplevelse, då vi höll på i två månader innan vi äntligen fick igång vattnet. Då bytte vi ju också till ny pump så nu skall det ju inte vara några problem.


Det var det inte i fjol heller för då tog det bara några minuter innan det funkade. I år gick det ännu fortare. En enda vattenpåfyllning och sedan var det full fart i rören och trycket steg dit det skulle. Anna passade på att rensa i bäcken vilket verkligen behövdes eftersom vintern lagrat vissna löv och jord i dammarna. Efter en liten stund porlade det dock ganska rent och vi for direkt in till stan igen.


 Anna och Paula hade några ärenden inne i city och jag "offrade" mig och passade vovven tills det var dags att hämta dem och fara ut till kusin Carina. Jag hade nämligen med mig älgkött från Svappavaara, som jag fått ifrån Järbo och det for vi och lämnade. Det vart en trevlig kvällsfika med kaffe, glass och björnbärspaj. Nu sitter vi hemma och ser på Mästarnas Mästare och jag gläder mig åt att inte behöva känna den där söndagsångesten, som hör yrkeslivet till...

No comments: