Tuesday, April 14, 2015

Våfflor igen

Idag vaknade vi till strålande sol från en klarblå himmel. Dock ganska blåsigt så det var rätt kallt. Till och med så kallt att det var ett tunt islager i vattentunnan. Jag var inte ute så länge idag eftersom Anna hade sen start och därmed sen frukost. Dessutom skulle jag lämna vovven när Jimmy slutar och det är redan vid tretiden.


Jag fick dock ihop fyra timmar därute och under den tiden hann jag både fika och baka våfflor. När jag satt och drack mitt kaffe såg jag att ekorren tog sig in i den buromgärdade fröautomaten. Det skall den nog inte kunna men det vet den inte om så den pilar in lugnt och diskret. Nu gör det inte så mycket för det är ganska få fåglar som besöker automaterna nu.


Dagens stora begivenhet var dock våffelbaket. Jag testade ju köpemix för ett tag sedan och då gick det inte så bra eftersom jag fick dålig fart på grillen och gasolspisen gav inte tillräcklig värme. Nu körde jag in järnet direkt i elden och det gjorde susen. Sedan jag väl fått järnet varmt blev det ett par gyllenbruna och fina våfflor. Dock måste jag medge att de jag gör själv smakar bättre...


Hemma hade jag några timmar mellan hundlämning och körsång och då bakade jag ut den deg med vridbröd, som jag satte i morse. Den hade stått ut på balkongen i kylan, men hade jäst så det knakade i bakduken ändå. Jag bakade vanliga vridbrödbullar och de blev både vackra och goda. Vi avnjöt dem sent på kvällen, tillsammans med spenatsoppa, när vi båda kommit hem från körsång respektive oljefat.

No comments: