Wednesday, April 22, 2015

Till tjocka släkten

Idag var det alltså den stora dag då jag skulle fara ner till västsverige och förena mig med tjocka släkten. Tyvärr inte bara ett talesätt i mitt fall. Jag sover alltid dåligt innan tidiga resor och så även denna natt men tjugo över sju stod jag i alla fall beredd till avfärd på centralstationen. 


Det var roligt att åka tåg neråt landet igen och ännu roligare att resan tog slut redan i Herrljunga. Jag känner ingen stor längtan tillbaka till tiden då jag varje söndag åkte ner till Trollhättan och ny skolvecka. Nu var det kära syster som mötte och körde mig till sitt trevna hem, där jag genast placerades på verandan med kaffe och wi-fi i ett flödande solsken. 


Medan jag acklimatiserade mig lagade hon till en läcker måltid  och efter den gjorde jag resans första utflykt. Ett besök hos moster Lisa på ålderdomshemmet i Herrljunga. Hon kände igen mig och blev glad över besöket, men hade också en hel del svårigheter med verklighets- och tidsuppfattning. Det må vara förlåtligt vid 93 års ålder. Däremot hade hon järnkoll på gamla tider och jag fick lite frågetecken uträtade kring mors dagbok.


Efter en timme fortsatte jag till släktgården där gudsonen just nu genomför en storartad renovering. Det kommer att bli fint när allt blir klart ty med Noréns ord man säga att Kaos är alltings moder. Jag stannade där en timme och mindes gamla tider varefter jag återvände till lillasyster med bilen. Hon skulle på möte ikväll och under tiden tog jag ifatt den sömn jag missat i natt. 


Nu är hon hemma igen och vi avnjuter de sista självande minuterna av dagen framför en engelsk komedi i TV7. 

No comments: