Wednesday, April 15, 2015

Besök hos tjocka släkten

Idag har jag alltså ännu en gång utnyttjat de fördelar det innebär att vara pensionär, genom att mitt i vardagen åka och besöka släkten. Inte min, men Annas, men där är jag mycket välkommen. Jag började dagen med att köra Anna till skolan eftersom hon började rätt tidigt och sedan segade jag mig ut på Essingeleden i sällskap med Gluntarne, en samling sånger, jag inte får spela när Anna är med.


Vädret var strålande och snart flög jag fram på E4 mot Uppsala men där svängde jag av den stora vägen och tog den s.k. Tidernas väg, som snirklar sig upp genom Uppland förbi platser som Gysinge, Heby och Årsunda. Strax före överfarten av Dalälven tog jag paus och gick in i ett skogsparti, som kallas Pelarhallen. Jag hade funnit platsen genom att kolla efter geocacher och den var sevärd. Pelarna består av kraftiga, raka och höga tallar och mitt i detta fanns cachen i en gammal mossbelupen rothög.


Jag fortsatte sedan i sakta mak uppåt och strax före Sandviken körde jag på den långa smala vägbanken över Storsjön. Det kändes nästan som om man körde nere på rivieran och jag stannade lite till och bara tittade. Sist stannade jag i Sandviken och köpte ett par kassar frukter att ta med som förning.


Jag skall bo hos faster Mary dessa dagar och där möttes jag av dukat kaffebord följt av middag. Därefter var det dags att besök Bo-Erik och pappa Bo och där stod stämningn högt i tak. Vi pratade och skrattade och hade det allmänt trivsamt tills det var dags för kvällsmat. Nu hade det hunnit bli mörkt och vi for hem och slöar nu framför TV

No comments: