Sunday, September 22, 2013

Afternoon tea

För mig har Afternoon tea hittills varit en tom term, som mer markerat ett klockslag än en måltid. Så är det inte längre. Anna fick i fjol ett presentkort på Afternoon tea på Hotell Lady Hamilton i Gamla Stan och idag fick vi för oss att äntligen använda detta. Vi tog med oss Carolin också som är musikeränka denna söndag.

En läcker buffé väntade oss innanför dörrarna
Vi kollade först in hur övriga gjorde för att det inte skulle bli fel
Klockan tre öppnade dagens andra sittning och vi hade väl trott, lite till mans att det relativt höga priset infikerade lyxigt dyra scones. Icke så. Det fanns scones, men det fanns ett flertal marmelade, snittar, teer och små goda bakverk vilka allt sammantaget väl motiverade priset. Vi hade inte ätit sedan frukost och lämnade stället så mätta att vi inte lär äta förrän det är dags för frukost nästa gång heller.

Först en tallrik med snittar och scones.
Och jag nöjde mig nog inte med en
sådan tallrik om sanningen ska fram.

Sedan följde en (nej kanske flera) tallrikar
med många pyttesmå läckerbitar
Efteråt strosade vi sakta genom stan tills vi ramlade ner i en tunnelbana och forslade oss hemåt. Det har fortfarande nyhetens behag att uppleva söndageftermiddagar och kvällar i vissheten att de inte följs av en måndagmorgon på jobbet. Jag känenr mig otroligt priviligierad.

No comments: