Tuesday, September 10, 2013

Fönsterfoder och 5-2 diet

Igår fick jag äntligen upp alla de återstående fönsterfodren. (Som den uppmärksamme läsaren märker så skriver jag åter med en dags förskjutning). Det kan tyckas vara en enkel sak att smäcka dit några ohyvlade tegelläkt runt ett fönster när man inte ens girar hörnen. Men det tar ändå sin lilla tid att mäta upp, såga till och passa in varje bit så det inte ser FÖR rustikt ut.

Nu återstår endast att lasera även dessa foder vita
innan jag sätter dit fönsterbrädan
Nåväl, det gick bra och jag kunde slå mig ner och beundra mitt verk. Såg då att fönstren var lite flammiga. Anna hade testat att tvätta dem med mikrofiberduk medan jag anser att det enda som gäller är skrapa och fönsterputs. Jag tog ett av fönstren på det sättet för ett tag sedan och fortfarande är skillnaden stor mot de ”dukade”. Sagt och gjort. Jag tog fram fönsterskrapa och något blått dunderämne och vips vart fönstren alldeles glasklara.

Denna bild försöker visa fönstrens glasklara renhet,
men det syns kanske ändå inte
Sist kommer ett litet inlägg i allt skrivande om den nya 5-2 dieten. ICA-Jerry har sin syn på saken vilken visas i nedanstående bild. För utomlands boende läsare måste jag presentera ICA-Jerry. ICA visar sedan några år en otroligt populär serie reklamfilmer som handlar om några anställda i en ICA-butik, vilka hamnar i alla möjliga och omöjliga situationer under sin despotiske butiksschef – Stig. För något år sedan dök Jerry upp. Han har Downs Syndrom och kommer från Glada Hudikteatern. Han blev genast ICA-Jerry med svenska folket. Här är en länk till de senaste reklamfilmerna.

5-2 dieten har sina fördelar

1 comment:

Anonymous said...

Anna är den smartaste. Hon har fått dig att putsa fönstren./syse