Saturday, September 14, 2013

I aftonlampans sken

Idag har jag haft inne bilen på service och det gick bra som vanligt. Mats Riesel är en gammal fin mekaniker, som tar vara på sina kunder. Så fort bilen var klar for Noomi och jag ut till stugan och på vägen dit gick jag faktiskt in på Lidl alldeles själv. Saken är den att jag tänkte fira fredag med en croissant till eftermiddagskaffet och sådana kostar 9,80 på ICA men 3,90 på Lidl. För en vara som i mina ögon ser exakt likadan ut. Fast vem vet vad det är för gifter i den tyska croissanten. De blir väl ändå aldrig som de jag köper på boulangeriet om hörnet när jag besöker lilltösen.

Från utsidan av verandan kan man se
kopparlyktorna uppe på fönsterhyllan
Det enda hantverk jag gjorde var att måla den extra konsolen vit och sedan firade jag fredag. Anna var på personalfest hos Gita så jag hade hela kvällen för mig själv. Vi köpte för många år sedan några kopparfärgade små ljuslyktor på IKEA och de har bara stått i ett hörn tills idag. Jag radade upp dem på hyllan ovanför fönstren och de lyste verkligen vackert när skymningen sänmkte sig över stugan.

Läshörna i aftonlampans sken
Jag fuskade också lite genom att plocka fram min gamla elektriska skivspelare och spela en bunt stenkakor. Skälet var att jag kan modifiera ljudstyrkan med den elektriska medan den vevade skräller i samma höga tonläge. Sedan satt jag i min vilstol med kaffe inom räckhåll, solcellslamporna tända och läste en novellsamling av Piraten. Friden var stor. Och nu har jag hämtat Anna och vi sitter och slöar framför TV:n innan läggdags behagar infinna sig. Jag har gjort en vridbröddeg så vi skall ha lite färskt bröd till frukost. Inte croissant alltså men ganska gott ändå.

No comments: