Sunday, September 22, 2013

Helgdagskväll i Högdalen

Detta skrivs söndag morgon ty det vart lite sent igår kväll. Vi, Anna, Anders och jag, var nämligen hemma hos Pelle och Gabbi och barna för att se hur deras lägenhet tog sig ut sedan Stockholmshem kostat på dem nya tapeter. Det såg fint och nytapetserat ut. Förutom redan uppräknade var även Robert, Carolin och Joel med samt Paula och Jimmy och pappa Lennart. Robert är tillfälligt hemma från exilen i Småland men vart direkt knäckt av förödelsen under stambytet och lär snarast återvända ity han kan sköta sitt jobb varhelst det finns en internetuppkoppling.

Passionsblomma
Maten ordnade vi väldigt bra ty var och en tog med sådant som bör ingår i en sallad och sedan ställdes allt i skålar på köksbordet och var och en tog vad han ville ha. Efteråt samlades alla framför storbilds-TV:n, inte för att titta på fåniga program utan för att lösa bildgåtor från en iPhone-app, vilka på något mystiskt sätt syntes på TV:n. Ett betydligt mer aktivt sätt att umgås än att bara fånstirra på dumburken .

Vete - eller råg?

Ros
Tidigare idag hade Anna och jag varit ute och njutit av friden i stugan. Där kunde vi konstatera att den blida hösten är gynnsam för växtligheten. En passionsblomma jag fick av en elev i våras har nu börjat blomma om med sina fascinerande blommor. Jag har alltid tyckt att de påminner om de teckningar som vetenskapsmän använder när de skall visualisera ett virus. Jag fick också en ros i kruka i våras och även den står i bristningsgränsen till att slå ut sina nya knoppar. Till sist upptäckte jag att något, som ser ut som vete med korta spröt - kan de vara en rågvariant? - håller på att mogna i sålådan. Undrar hur de kommit dit? Kan jag ha planterat dem från de ax som grodde i fjol och som i sin tur härrörde från ett veteax jag stal på Frost åker i förfjol? I så fall är det nog vete trots allt.

Helgdagseftermiddag på verandan


Vi har med en mobil diskmaskin efter maten

No comments: