Monday, September 02, 2013

Lägenhetsannons

Idag samlade jag ihop mig och fick in en annons på lägenheten på Blocket. Det var med en viss vånda fär det är ju spännande att börja inleda så stora affärer på egen hand, men det har å andra sidan sämre själar än jag rott i land så varför inte. Jag beskrev lägenheten som ett renoveringsobjekt och valde ett pris som precis motsvarade vad jag själv lagt ut.  Just med motiveringen att det fanns saker som behöver åtgärdas.

Döm om min förvåning när jag redan idag fått tre svar och en dam till och med varit och tittat på den, i sitt röriga nuvarande skick. Hon hade dock inte läst annonsen ordentligt och trodde att mitt pris var det som skull bantas med reparationskostnader. Då hyser jag större hopp till en student som tycktes vara i skriande behov av bostad och som visserligen inte kunde betala det pris jag begärde men som å andra sidan nog kunde vara betydligt smidigare att göra affär med än med en kräsen äldre dam.

Ja, vi får se hur det hela avlöper. Det vore skönt att slippa ställa sig och måla och tapetsera i höst. I övrigt har jag varit på rutinkontroll hos distrikssyster och hade ett blodtryck som var så lågt och fint att jag inte kan erinra mig att jag  någonsin haft det. Viktminskning och medicinering angav vi som orsak.

Jag har också fortsatt att rensa i bokhyllan och bland pärmarna och gjorde även idag ett fynd, Min tentamensbok och alla gamla betyg. Då hade jag alltså kunnat ansöka om lärarlegitimation. Men - vad skall man med den till...

1 comment:

Eva said...

Nej vad skall du med den till. Jag har min lärarleg, men den skaffade jag mig av ren kuriosa, enkelt var det och ganska få papper behövdes. Hoppas det går vägen med lägenheten.