Friday, September 20, 2013

Till storstaden

Det är alltid roligt att resa upp till stan igen och kanske var det därför jag vaknade redan halv sex och gjorde mig i ordning. Kl 7 prick kom jag iväg och redan 8 var jag i Källby och såg platsen i ett vackert gryningsljus. Jag tog en motljusbild på stenarna som jag blev väldigt nöjd med själv och la ut på Facebook. Men jag tog också en bild ner mot före detta grusgropen där barnen brukade springa när de var små.

Så här fin kan man göra en f.d. grusgrop
Med talböcker och pod casts i radion går resan fort. Vips var jag på min favoritplats, Ramundeboda, där de öppnar redan kl 9 och jag fick mig en kopp kaffe och fralla. Nästa stopp blev Örebro där jag bunkrade lite frukt och sedan stannade jag i Arboga och tog ett kort på en plats som hela gamla familjen bör känna igen, 5-dagars i Arboga 1991. Nu betydligt ödsligare.

Här var det betydligt livligare 1991 i juli
Sista stoppet blev min nya lunchplats, smalspårsstationen i Läggesta, där jag åt medhavd fisksoppa. Jag lagade en i tisdags som följt mig hela vecka och idag hade jag fyllt den stora termosen med varm soppa. Det gick bra med värmen men däremot var det lite svårt att skaka ut alla bitarna även om jag lyckades till slut. Sååterstod bara att ta sig igenom Essingeleden på eftermiddagstid och det var den långsammaste och segaste biten på hela resan med nära nog stillastående kö.

Ett arbetståg står parkerat framför stationshuset.

No comments: