Saturday, September 28, 2013

I iPhonens sken

Hela dagen har vi gått i våntan på att få åka vår årliga resa med smalspårigt ångtåg i Mariefred. Säsongen avslutas alltid sista helgen i September med ångtågens dag och sist ut är en resa t.o.r. Läggesta där vagnarna är upplysta med fotogenlyktor. Oerhört trivsamt att ge sig ut i den sörmländska natten på dessa smalt smalspåriga tåg.

Ett litet tåg står inne och väntar på att mörkret skall falla
Väntetiden ägnade vi åt att röja i en av Annas överfyllda garderober. Vi slängde faktiskt en del och det vart lite luft i garderoben, men jag är glad att Anna inte är med när jag röjer i mina garderober i Trollhättan. Hon skulle gråta blod om hon såg hur det gallras där. Till sist var vi dock klara och for iväg til Mariefred där Robert, Carolin och Joel mötte upp. Vi började med att besöka en liten restaurang intill stationen och redan där rök hela veckans bonuspoints i en väldigt god pizza. Tur jag får nya poäng på måndag. I morgon skall jag väl klara mig på dagsransonen.

Sedan vart det så tågresa och en positiv nyhet i år var att man tänt kaminerna i vagnarna också. En behaglig värme mötte oss men av fotogenlampans sken vart inte så mycket. Dess svaga ljus drunknade i skenet från våra iPhones när vi delade med oss av upplevelsen till en väntande omvärld. Om själva resan är sedan inte så mycket att säga. Att skaka fram i dessa små vagnar är en sak som skall upplevas.

Vi sitter bekvämt tillbakalutade i vår andraklassvagn.
Däremot vart vi väldigt besvikna när vi kom tillbaka til Mariefred ty när vi skulle gå till kaféet som vi alltid brukar göra så höll de på att räkna ihop dagskassan och hade stängt. Jag skrev ett surt inägg på mitt tågforum när vi satt på en bensinstation mitt emot järnvägsstationen och drack kaffe ur automat med morotskaka. Inte alls samma sak som järnvägscaféet.

No comments: