Tuesday, September 24, 2013

Rörtätning


Jag har som vanligt varit ute i stugan och idag kunde jag konstatera att korrigeringen av takpapp igår haft avsedd verkan. Det har regnat av och till och inte en droppe har kommit in. Vi har också haft besvär med att fröer och tallbarr blåser in genom luftrummet mellan reglar och takplast vid gavlarna. Men så har Anna upptäckt att det legat skumplastisolering för värmerör på hennes skola. Hon tog hem rören igår och idag testade jag. De passade perfekt in som dammhinder på gaveln, men räckte inte till den andra gaveln så jag får köpa till några mer.

Syns den grå skumplaströrsiisoleringen?
Detta tog inte lång tid så jag inledde i stället en aktivitet som jag väntat på länge men inte ansett mig ha tid till - akvarellmålning. Jag börjar med julkort men avstår från att beskriva dem eftersom det skall vara en överraskning till mottagarna i jul. Idag är det för övrigt tre månader till julafton. Till yttermera visso är det min namnsdag idag. Det visste Martina men det visste inte jag.

Bild från julkortsatteljén.
Fast själva kortet får ni vänta på....
Dagen avslutades med att jag körde Anna till hennes steelpanspelning. Hon hade konferens som hon inte ville missa men kunde ändå hinna vara med på andra hälften av spelningen om jag körde och det gjorde jag så gärna. Jag var med under spelningen och körde sedan hem en deltagare som annars hade fått kämpa med sitt oljefat på tunnelbanan.

2 comments:

Anonymous said...

Det är alltså inte bara du som fått en lyxtillvaro genom din pension- det blir ett gott lyft för Annas tillvaro också förstår jag. Smidigt med egen chaufför i vardagen! Ha det gott!
/Martina

Alf said...

Jodå,men inte alltid. Ikväll får hon ta sig hem själv från körsången för jag tänkte lyxa till det och bo i stugan!