Friday, October 25, 2013

Ateljé på verandan

Idag har jag haft vovven ute i stugan och den rackarns hundjäveln tog chansen och rymde två gånger. Första gången fann jag henne rätt fort. Hon sprang och lekte intensivt med en trasig fotboll på en granntomt nere i dalen. Hon har ju inga plana ytor att röra sig på uppe hos oss, så hon fröjdade sig storligen nu. Att jag stod uppe vid stugan och ropade sket hon fullkomligt i. Däremot är hon rätt blåst så när jag traskade ner och låtsades leka med henne och bollen, så var det en enkel sak att fånga in henne.

Vovve med trasig boll sparkar kling i löven.
Hon fick nu rumsarrest till fram mot eftermiddagen då jag föll till föga och släppte ut henne igen. Hade jag idats stå ute och passa henne så hade hon nog stannat kvar, men jag har viktigare saker för mig. När jag gick in och återvände till min kaffekopp passade jycken på att smita och nu dröjde det rätt länge, minst en halvtimme, innan jag fick syn på henne. Även nu visade hon sin bristande intelligens genom att enkelt gå på grejen med att jag höll i den trasiga fotbollen.

Med ett enkelt campingbord blev det en ateljé här
I övrigt har jag ägnat min dag åt målning. Av akvarell. Jag bar in ett enkelt campingbord på verandan för där var det så varmt och gott i höstsolen att det var en ren fröjd att sitta och skapa. Det ska bli en bild som bygger på ett foto av Olle och Lisa, när de sitter på gräsmattan och tittar ut över slätten, efter att ha ätit middag ute. En mycket fridfull bild och det skall jag försöka förmedla.

Här är det en liten blåmes som sitter och
väntar på sin tur att gå in i globen
Fridfullt var det inte ute i rönnen. Småfåglarna har högtidsdagar och idag var min favoritfågel, tofsmesen, där och pickade frön av glatta livet. De små rackarna är orädda också och kommer fram till foderklotet även om jag bara är en dryg meter bort.
Stämningsfullt i aftonljusets sken
Fridfullt var det däremot inne på verandan sedan jag plockat bort målargrejorna, ställt undan campingbordet och fixat till rummet som det skall vara. Och här hemma hade det landat ett brev med biljetter till metron i Paris. Framtiden har mycket roligt i beredskap.

No comments: