Saturday, October 19, 2013

Röjarfest

Idag har vi både röjt och festat. Redan i morse dök mor och dotter ner i källaren och började röja bland den senares lådor. Hon har rätt mycket saker kvar och de höll på en bra bit in på eftermiddagen innan de sorterat upp i sparas, slängas, skänkas. Själv insåg jag fort att jag var ivägen och erbjöd mig i stället att svara för markservice i form av mat och kaffe. Det vart elvakaffe halv tolv och lunch vid två.

Dessa gaml ärevördiga ölflaskor fann vi i källaren.
Tyvärr hade de inte åldrats med värdighet
utan var helt odrickbara
Det stackars barnet drabbades under dagen av migrän men kämpade tappert vidare. Själv fann jag en intressant uppgift i att gå igenom all barnens korrespondens och sortera upp i frankerade som skulle sparas och sådant som skulle slängas. Där var jag för en gångs skull lite återhållsam och behöll mängder av kort och brev med fina frimäkren, samt brev  från min gamla mor eftersom de var så trevliga. Jag inser nu att jag får ta en dag på att klippa ur alla märken som jag vill ha kvar för det tar för stor plats med hela brev. Någon gång när jag blir gammal får jag väl sätta igång att montera märkena i album.

Lilltösen har ställt till med fullständigt kaos i det
tidigare så välstådade vardagrummet

Sist idag vart det så kalas hemma hos Eva och Jan och där dök även vännen Karin upp. Det vart en trevlig och god kväll, speciellt som Karin hade med sig tabletter som avsevärt lindrade Erikas migrän. Vi åt tacos och till detta dracks det vin, i glas som var så välfyllda att jag så småningom blev lite sömnig. Till all lycka blev vi då erbjudna bilskjuts hem med Karin och nöjda och glada kunde vi törna in här och summera dagens intryck.
Tacos blev en god avslutning på dagen

No comments: