Sunday, October 20, 2013

Stackars lilla barn ...,

... som vaknade med migrän i morse igen. Vi inledde därför dagen med besök på ett apotek i det stora köpcentret,där man inte bara sålde smink utan även vissa enklare mediciner. Bl.a. de som snabbt hjälper mot migrän. Detta onda hade det goda med sig att tösen fann en ask julgransljus i ett av varuhusen, som låg där, så att jag åter kan tända min lilla tomte, den som numera följer mig varje måltid.

Min jultomte
Efter lite tabletter och lite mat kvicknade tösen raskt till och fortsatte sitt packande. Hon ville t.e.x ha med sig den tavla jag gjorde för flera år sedan och som var inspirerad av U2-låten Vertigo. Det gladde mig storligen men jag undrade hur det skulle gå till eftersom ramen är rätt stor. Men man kan tydligen sitta med vissa skrymmande föremål i knät eller i en speciell garderob på planen så hon chansade, slog in den väl i röd plastsäck och brun tejp och se - den kom med. 

Vertigo
Hon fick även med sig den Nalle, som jag räddade undan förgängelsen när Nils i ett anfalla av missriktad städnit hade slängt den i skräphögen i somras. De skall ju ses snart och då får gossen hem sin lilla vän igen.

Nalle och tavla lyckligen landade i fjärran land
Sedan jag lämnat av dottern på flygplatsen for jag hem via det stora internationella möbelföretaget som denna regniga dag var alldeles överhopad av folk och där jag nog var dagens allra minsta kund. Jag köpte en kudde, 35 x 35 cm, för 7 kr och inget mer. Den kudde passar nämligen perfekt till det broderade kuddvar en anonym givare gav mig i helgen och mot vars tyg jag tryggt kan luta mitt trötta huvud när dagen lider mot sitt slut.

Innan den gjorde det hade jag dock börjat klippa frimärken från alla de brev jag sorterade igår samt skruva isär den kökssoffa jag skall ta med upp till stan, troligen till verandan, där den nog kan bli bra. Man kan ju förvara saker under locket och vi behöver hur mycket förvaring som helst. Nu sitter jag här och skriver och laddar mentalt för att röja i detta rum i morgon. Jag skall nämligen snart börja tapetsera om här och det är ett stort jobb,åtminstone innan jag börjat med det.

Snart står den på verandan

No comments: