Friday, October 11, 2013

Körsbärsmarmelad

Gårdagen var en alldeles vanlig dag även om inledningen var lite ovanligare. Jag började nämligen med att ställa mig och kärna ur ett par kg körsbär, som vi en gång i tiden plockade i Remmene. Jag vill minnas att det var sista sommaren mor levde så det är ett tag sedan. Sedan dess har de legat i frysen, men nu var det dags att ta fram dem för ett litet bakexperiment. Jag skall ha födelsedagskalas på lördag och till efterrätt har jag tänkt mig sachertårta, men inte med aprikosmarmelad utan med körsbärsdito. Vi såg för något år sedan en dansk konditor i TV som gjorde tårta med choklad och körsbär och det såg så himla gott ut. Urkärnandet tog en lång tråkig timme medan marmeladkoket gick betydligt fortare, nu näör det finns gelesocker at hjälpa till med.


Två burkar fick bli marmelad, egenmäktigt kryddad med lite konjak
Efter detta for jag ut till stugan där jag började med att skriva dagboken från i förgår och fortsatte datajobbandet med att gå igenom finanserna. Anna och jag har delad ekonomi, men jag skriver upp alla utgifter så att de skall fördelas rättvist på oss. Det tog sin lilla tid. Jag flyttade också ganska snart in i "storstugan" eftersomen kall vind blåst upp vilken gjorde det onödigt dyrbart att värma upp verandan med alla dess oisolerade väggar. Storstugan däremot blir snabbt varm bara med några värmeljus.
Dagen avslutades med at jag hämtade Anna på skolan, Paula på jobbet och sedan Noomi hemma hos henne. Vi brukar ses på torsdagar på tomatsoppa och TV-kock-program. Sedan var det läggdags.

3 comments:

Anonymous said...

Körsbär är gott och jag minns tillfället när vi plockade. Gamla moster var på väg upp i träden flera gånger och fick hindras med viss bryskhet. Jädrarannama finnes!
/Martina

Alf said...

DEt var ruter i den gamla gumman då. FAn vet om hon inte skulle försöka samma sak nu

Anonymous said...

Hon skulle säkerligen försöka nu också. Fick med mycken möda ner henne från vinden i somras och mödan kom sig inte av att hon hade besvär med trappan eller så, utan av viljan att vara kvar och leta efter fler kläder i mörkret däruppe!
/Martina