Friday, October 04, 2013

Kanelbullens dag

Fredag och inte bara dag för att åka upp till stan. Det är även kanelbullens dag och för en gångs skull har jag insett värdet av denna dag och firat den ordentligt. Min gamla vän Ammii, som planerat att åka och hälsa på oss i tolv år hade nu äntligen gjort slag i saken och följer med upp denna helg. Vi stannade i Källby och köpte fyra! kanelbullar av den goda sort som säljs på bensinstationer. De två första gick direkt på den gamla klassiska rastplatsen vid Källby hallar.

Dagens första kanelbulle smakad guld!

Ammii fotograferar den östra runstenen

De två övriga tog vi vid Ramundeboda där caféet var stängt så att vi utan ont samvete kunde nyttja deras utställda bord. Vi tog också den obligatoriska vandringen bort till klosterruinen och andades in stämningen från länge sedan flydda sekel.

VId Ramundeboda tog vi nästa bulle med
klosterruinen i bakgrunden
Det gick fort att åka idag eftersom vi pratade hela tiden och plötsligt var vi framme i Tensta där man just invigt en ny sträckning av E18.  Det gjorde att vi Hux Flux befann oss vid Järva krog och kunde sticka direkt ut till stugan för att se att allt var väl där.Det var det och vi tog en snabb fika på verandan innan vi for hem. Där ställde sig Anna direkt och gjorde en bulldeg som nu har jäst färdigt och snart lär det vankas färska kanelbullar. Jag stänger av viktväktarappen idag.

No comments: