Friday, October 18, 2013

Landvetter t.o.r

Dagen har varit så fylld av små och stora händelser att jag låter den passera som en bilderbok:

Efter frukost gjorde jag i ordning Erikas sovrum vilket var snabbt gjort. Sedan grejade jag lite vid datorn varefter jag tog mig samman och körde ner mot Landvetter dit hon var aviserad att komma kvart i tolv. Halv tolv var jag där och möttes av besked att hon inte väntades förrän halv två. Detta gjorde inte mig något ty jag trivs på flygplatser, framför allt om jag får ett fönsterbord ut mot startbanorna. Då flyger tiden för mig också. Jag hann även ta geocachen på platsen innan tösen så småningom dök upp.

Gästrummet klart
Mysigt med flygplatsfika vid fönsterbord
Den som väntar på något gott... Här kommer tösen
Vi styrde genast mot Gråbo och kusin/niece som väntade med en läcker Canneloni (gratinerad grönsaksröra med pasta). De hade ett fantastiskt hus som de på ett föredömligt sätt hade anpassat till terrängen på platsen. En "gräsmatta" som sköts med hjälp av högtrycksspruta gillar jag. Far i huset var fortfarande på jobbet och unge herrn intog från början en avvaktande hållning, men när han insåg att det var med mig han en gång åkt Cable-Car i San Francisco, så kom han fram och var idel solsken.

Ett vackret hus, som klättrar upp för klipporna

Ska jag komma fram eller ska jag inte....
Alldeles speciellt soligt vart det när Erika räckte honom ett rött paket som var jättespännande trots att det var mjukt. Det visade sig nämligen innehålla ett örngott med både traktor, bil, tåg och buss. Yngste herrn var ett stort solsken hela tiden, men så hade han heller aldrig behövt konfronteras med mig tidigare.

Spännande med paket, även om de är mjuka

Lillebror är också nyfiken
Titta - en traktor!
Alltnog, sedan vi rikligen undfägnats med både huvudrätt och dessert (Äppelpaj) for vi vidare mot hemmet. När vi installerat oss och dukat fram kvällsvard - ost, bröd och vin - fortsatte presentandet. Jag hade tydligen fyllt år nyss, något som helt fallit mig ur minnet. Nu kom det dock presenter av allra som häftigaste slag. Don efter person skulle man kunna säga.


Jag fick också ett kuddvar i present,
helt anpassat till min smak
Och se vilket tjusigt tåg jag fick att leka med...
Det är roligt att ha lilla tösen hemma trots att det är en byggarbetsplats här men i morgon börjar allvaret för då skall det röjas i källaren.


No comments: