Wednesday, September 24, 2014

En sänglåda i vardande

Mycket av mina ägodelar, de som inte slängts eller skänkts bort inför flytten, finns nu ute i stugan, slarvigt inslängt där det råkat finnas en yta ledig i sovrum eller storstuga. Verandan däremot håller jag ren och fin i görligaste mån. Jag har nu bestämt mig för att påbörja ett projekt som jag tänkt på länge och det är att bygga en sänglåda i storstugan. Jag har nu med mig två bäddmadrasser på 200x90 cm och storstugan är 205 som bred så det får bli en låda utefter norra kortväggen.

Detta är inget grovsoprum utan spillror av mitt hem
som tillfällighet förvaras i sovrummet i stugan
Idag började jag alltså tömma allt det som finns i storstugan och samlade det i sovrummet, som nu vart ännu värre. Men i storstugan blev plötsligt halva rummet tomt, sedan jag lyckats baxa ut soffa, som skall köras till Emmaus. Tills vidare får den dock stå under en presenning ute på bryggan. När sängen väl blir klar kommer den att kunna sluka massor av allt det som nu står och skräpar.


Jag for hem efter lunch och började göra en grönkålssoppa på egenodlad grönkål. Vi vill ju äta lite magert så jag redde den genom att låta en potatis koka med och sedan mixa soppan till en slät grön skapelse. Jag började även röja lite här hemma och nu var det diskbänkens som stod i tur. Där har genom åren samlats en oerhörd massa bråte och efter en rejäl utrensning av grejer vi aldrig använder blev det plötsligt riktigt prydligt. Så prydligt att Anna märkte det direkt när hon kom hem.


Onsdagar är läxhjälpsdag och även idag fick jag sitta med en elev som jobbade med tal i olika baser. Det var kul men jag har nu efter tre omgångar fått klart för mig att de elever som kommer nog inte är de som mest behöver hjälp. DE är väldigt duktiga och siktar förmodligen på A och B i betyg. Något de nog kan nå.


Jag har idag också slagit personrekord på gillanden i Facebook. Jag skrev ett inlägg på den Lantbrukargrupp där jag är med, som handlade om dansk fläskkött. PÅ nyheterna idag sa de att vart femte danskt fläskköttpaket innehåller multiresistenta bakterier. Mitt inlägg var en ironisk kommentar om att man i alla fall hart 80% chans att klara sig och detta har ikväll lett till 60 "Gilla"! Det känns bra för egot.

No comments: