Monday, September 15, 2014

Julkort

Måndagen vart också en härlig dag ute i skogen. Solen sken från en molnfri himmel och mitt på dagen värmde den gott. Jag började med att fylla eldkorgen med granved som jag tog hand om igår  och kokade en rejäl kanna handmalet kaffe. Det blir ett väldigt gott kaffe.

Bästa kaffet
Jag gjorde lite praktisk nytta också genom att sätta upp en hållare till trädgårdsslangen. Den har legat och skräpat länge med hållaren hängande på en spik där den inte gjort någon nytta.

Ordning och reda
Sedan började jag med julkortsmålning, Bra att vara ute i god tid och jag fick till ett riktigt bra motiv tycker jag Jag gör fyra små, ganska lika bilder på ett A4-stort papper. Fast på dessa kort blir det ingen förhandsvisning, det skall vara en väl förborgad hemlighet tills dess korten dimper ner i brevlådan före jul.

Solig morgon
När Anna kom hem mötte jag med grönkålssoppa på grönkål vi odlat själva. Jag satte Grönkål, Ringblommor, rödbetor och sallad i en såbänk och det är bara de två första det blivit något med. Soppan vart god, speciellt eftersom den serverades med rökt fläsk från Eriksons i Nossebro.

Blåbär
Sist ikväll, medan jag hörde på idol började jag på något jag inte gjort på länge - broderi. Jag har haft en halvfärdig Clara Waever-duk från Faster I i Malmö liggande länge och nu tog jag fram den och kom fort in i den gamla tagen. Fast Clara Waever tar tid. Jag gjorde bara ett blåbär och lite ris ikväll....

No comments: