Wednesday, September 10, 2014

Mjukstart på läxhjälp

Ikväll begick jag alltså min debut som läxhjälpare i Tensta. Jag hade väntat mig drösar av barn som stod och stampade i farstun för att komma in. Så hade det i alla fall låtit i förhandsreklamen men därav vart intet. Efter en kvart hade kanske tio elever dykt upp varav fem på låg- och mellanstadienivå. Jag fick en liten sjua på min lott, en kille, som nog blivit ditföst av välmenande föräldrar ty han hade mer intresse för sin mobil än för sin engelskläxa.

Läxan handlade om giftpaddor i Australien och när jag då började berätta om dessa och även svenska paddors gifter vart gossen intresserad. Han glömde mobilen för en stund och frågade ivrigt om vad som hände ifall man gjorde si eller så med djuret. Gossen verkade hur som helst rätt smart och kanske får jag se honom nästa vecka också.

Dagen i övrigt har ägnats hundpassning av det stillsamma slaget. Vovven får inte röra sig mer än absolut nödvändigt på grund av sitt diskbråck och det passar mig utmärkt. Jag skrev dagbok (mors) och släktforskade lite och sedan,nr husse hämtat henne, började jag plocka lite i alla de kassar och lådor jag släpat hit och stoppade in saker i de få byrålådor som nu blivit tömda. Det ska nog gå att få ordning på den här flytten också.

2 comments:

Anonymous said...

kontrasternas veckor/syse

e said...

Tror att du kan bidra med mycket till den lille gossen och andra barn - vem vet, kanske kommer han att göra reklam. Härligt också med föräldrar som engagerar sig nog mycket för att ta honom dit, när de inser sina egna begränsningar.