Saturday, September 20, 2014

Hem genom ett dimmigt landskap.

Dagen började med en god frukost inne hos lillasyster. Dimman stod tät ute och landskapet tonade fram vackert bort över ängarna. Syster E skulle bort på marknad och jag ville gärna komma iväg också så vi for nästan samtidigt. Det gick rätt bra att köra trots dimman. Det enda som störde var spaningen efter vackra fotoplatser. Tyvärr upptäcker man dessa alldeles för sent men jag stannade ändå till några gånger och tog fina dimbilder.

Utanför Ulricehamn försvinner de nyuppsatta
lyktstolparna i morgondimman
Vid Brahehus stannade jag som vanligt och tog mig ett par mackor innan jag fortsatte. Sedan var det bara körning på motorväg ända till Stockholm. Där styrde jag direkt mot stugan där ett idogt bärande vidtog. Jag hade ju med allt som återstått i lägenheten utom ett par mindre saker och bilen var knökfull. Jag räknade ut att jag gick femton vändor mellan bilen och olika förvaringsutrymmen uppe i stugan.

Vid Strängseredssjön mellan Ulriceham och Jönköping
Det blev rätt fullt i sovrummet nu, men vi ska väl inte sova där mer i år. Däremot har jag bestämt mig för att bygga den väggfasta säng i storstugan som vi planerats, nu när jag har med bäddmadrasser. Under den ska vi nog kunna gömma en hel del saker också. Sist ikväll gick vi ut på en liten iransk restaurang i närheten och där åt vi alla tre grillat spett på lammkött. Det var skönt att bli serverad för jag känner mig lite trött efter dagens körning och efter allt bärande.

1 comment:

e said...

Skönt höra allt är klart! Lycka till med allting nu, ses snart - kommer nog till Uppsalatrakten inom en inte alltför lång framtid.