Friday, September 12, 2014

Förhandsröstning

Idag har jag gjort min medborgerliga plikt och röstat. Jag gjorde det i ett stort köpcentrum där en lång kö ringlade sig fram mot ett avgränsat område med valfunktionärer. Det kändes bra att det faktiskt var så många som ville rösta. Bara de nu röstar rätt...


Att jag röstade just där berodde på att jag skulle möta Anna efter skolan och gå och fika med ett presentkort vi fick i fjol höstas och som snart går ut om vi inte använder det. Ett fint sätt att avsluta arbetsveckan. VI handlade också inför morgondagens stugfest, en fest som blir ganska rumphuggen efterso0m v8 bara blir fem styck. Men skit samma. Alla har haft chansen att komma och de som kommer är trevliga!

Jag var ute vid stugan en stund i förmiddags och kollade att allt stod väl till och det gjorde det. Jag lastade också in några sovsäckar under soffan och fann där av en slump en bok om Tumberg som jag satte mig att läsa. En mycket trevlig förmiddag. Hunden var bunden och höll sig i resignerad stillhet.

Efter röstning och handling for vi hem och lagade till en liten fredagsmiddag för oss och ungdomarna. Det blev den plommonspäckade karrékotlett jag gjorde i lergrytan igår med kokta potatisar och morötter samt mormors gele. Till dessert gjorde jag en nyhet för mig - chokladfondant, som en tävlande gjorde igår kväll i Hela Sverige Bakar. Där presenterades den som en svårighet, men det tycker inte jag. Efter att ha provbakat en gjorde jag åtta perfekta.

Sist satt vi och tittade på partiledardebatten dör jag hade en viktig uppgift. Jag är frivilligt med i SIFO:s undersökningspanel och jag v ar nu med och följde en partiledare hela tiden, och hade i uppgift att kommentera hans insats på en femgradig skala. Jag hade fått Reinfeldt på min lott men tyckte det var svårt för jag uppfattade det som att han fick påtagligt mindre tid än ex.vis Fridolin och Åkesson och alla de andra.

No comments: