Monday, September 29, 2014

Sex år sedan

På väg ut till stugan idag överfors jag plötsligt av en häftig längtan efter det som jag, men ingen annan, kallar för fransk frukost. Framför allt säger min dotter att ingen fransman äter en sådan här måltid på morgonen. Men det gör jag, när jag besöker henne och det är så himla gott. Så för en gångs skull körde jag in till Lidl ty där har de croissanter för 3,90 och de är identiska med de som ICA säljer 300 meter längre bort för 8,90. Det argumentet räcker för mig. Jag köpte också en lite fin ost och en burk oliver. Sedan var det bara att avnjuta sin frukost ute i skogen medan morgonsolen gled upp över trädtopparna.

Fransk frukost?

När jag satt där och njöt slog det mig att det var denna natt för sex år sedan som mor dog, en händelse som inte vill lämna mig. Jag kände lite samvetskval över att jag satt och gottade mig med det minnet i bagaget, men sedan kom jag på att morsan inte skulle haft något alls att invända mot ett sådant firande. Däremot hade hon nog tyckt att jag varit "sjåpig" om jag tänt ett ljus i en lykta och låtit det brinna hela dagen. Men det gav jag jädervulen i så jag tände min lykta och den lyste fint så länge jag var där.

En minneslund i det lilla formatet
Efter frukost fortsatte jag med sängbygget och vid lunchdags var det så klart att jag målade med en snabbtorkande vit färg. Bara en gång för att få lasyreffekt. Färgen var verkligen snabbtorkande och redan efter någon timme började jag fylla sänglådan med sådant som stått som bara står och skräpar. Jag fick inte plats med allt, men med mycket och både sovrum och storstuga blev mer beboeliga. DÅ lade jag på locken, madrasserna och sängkläderna.



Det är lite hårt, så jag får nog skaffa en skumgummimadrass att ersätta den ena bäddmadrassen med, men det var väldigt skönt att ligga där och titta ut mot den soliga höstdagen genom den öppna dörren. Det var rent sövande.


Vid fyratiden for jag tillbaka hem och fixade till en god kycklinggryta och nu sitter, respektive ligger vi framför TV:n och tittar på våra displayer. Vi har det bra!

1 comment:

Lidl Sverige said...

Hej där!
Vilken härlig fransk frukost. Kul att du gillar våra croissanter!

Lidl Sverige/Mira