Tuesday, October 14, 2014

Barnomsorg

Dagen har i huvudsak ägnats åt barnomsorg. Huvudsakligen min lilla tös som suttit och skött sitt jobb hemifrån. Men även omsorg om en liten svart fyrfoting, som dock inte förunnats lika hög omvårdnad. 

Det var fascinerande att höra hur sjukhus runt om i världen ringde Erika för att fråga om hur den apparat för blodanalys hon jobbar med fungerar. Och hon svarade raskt och säkert på franska, engelska, svenska. Man blir gärna lite stolt som far då och ägnar gärna barnet den omsorg hon förtjänar.

Det började med frukost, som sedan följdes av elvakaffe med hembakta bullar och fruktskål. Till lunch blev det kokt torsk i äggsås följt av glasscoupe. För att roa henne spelade jag också lite musik på min ipad med en app, som även syster Martina hade uppskattat. Sedan fick hon inget mer för sen var det dags att köra henne till tåget. Då for jag och lämnade vovven hos en kollega till Anna, vars två små döttrar gärna ville leka med vovven.

Själv for jag till min kör och när jag sedan hämtade vovven märktes det att hon lekt för hon var alldeles andfådd. Kul för hunden med någon som ids roa henne. Hon försökte med Erika idag och hade därvidlag större framgång än om hon försökt med mig.  Hittade förresten svenskt gott griskött i affären till lågt pris och passade då på att göra en läcker skinkstek i lergryta. Den steken satt fint ikväll.

3 comments:

Anonymous said...

Är du säker på att dottern uppskattade din "musik". Jag tror mig veta vad det var för dito ;-)Din brorson uppskattade den, det är jag övertygad om.
/Martina

e said...

Jag fick den som tilltugg till maten dessutom!!!

Anonymous said...

Stackars tös. Det måste varit skönt att lämna fadershemmet efter det!
/Martina