Monday, October 20, 2014

Svärmor kommer

I morse kom svärmor ner med nattåget från övre Norrland. Hon brukar komma varje höst och nu var det väldigt lämpligt. Vi skall ju på pappas begravning och måste ha med oss hunden, som inte klarar att vara ensam. Jag har inga problem med en hund som står och gnäller, så länge det inte stör andra, m,en mina medmänniskor är lite blötare i själen i detta avseende. Så nu gör vi så att även svärmor följer med och passar hunden på plats. Hon har ju redan träffat de flesta i min familj och kan tycka det är meningsfullt att vara med även om hon inte kan delta i själva begravningsakten.

Hon har haft en rent osannolik "tur" med denna resa då hon hinner pricka in två begravningar och en sextioårsdag denna resa. VI skall ju till Järbo på begravning nästa fredag och Jimmys mor fyller år i den vevan också.  

Idag har vi för övrigt inte gjort så mycket mer än att laga mat och se över inställningarna på svärmors iPhone. Jag är lite imponerad av att en 83-åring sitter och deltar aktivt i Facebook med sin iPhone och hjälper gärna till med det tekniska. Nu måste vi bara se till att Anna hinner träffa sin husläkare för att kolla halsen innan vi sticker söderut i morgon. Hon har haft ont i ett par veckor nu och det vill inte ge sig så det lär vara bäst att medicinmannen ser över det hela.

2 comments:

Anonymous said...

NI är välkomna och det är varmt och gott i huset/syse

Alf said...

en får tacke...