Wednesday, October 01, 2014

A man´s gotta do what a man´s gotta do ...

Jag har nog inte så många fobier, men en sak som jag definitivt inte gillar är fekalier, (ja, skit då, om det ska vara så noga). Speciellt inte egen sådan, men så kom det ett brev igår. Från landstinget, som sa att de kollar upp alla 60+ för eventuell förekomst av tjocktarmscancer, den vanligaste cancerformen. Det testet sker genom att man lämnar in ett avföringsprov, och inte bara ett utan tre!

Jag skall förskona läsaren från alla detaljer, men jag gjorde som det sas i brevet och nu är det bara att vänta på svar. 2% kommer att kallas in igen och i de flesta fall är det inte fråga om cancer, men om så vore så är ju det här ett utmärkt sätt att upptäcka eländet i god tid. Men när jag tänkte på de människor som skall ta hand om provanalysen så insåg jag att det finns sämre jobb än att vara lärare...

Bättre, men inte bra
Jag var ute i stugan och njöt idag också. Att ligga och vila på nya sänglådan i ett renstädat rum och inte höra något annat än gökurets stilla tickande. Det är livskvalitet. Men det blir ingen inflyttning klar på det sättet så jkag fortsatte att gå igenom sakerna som belamrat sovrummet.  Mycket har fått rum i sänglådan och med lite ommöbleringar fick ännu mer plats i förrådet, men till sist gick det inte längre. Då var golvet och min säng fri men på Annas säng är det fortfarande fullt av kassar. De skall in till stan och där har vi inte riktigt kommit igång med röjandet ännu.

Här skall hyllan stå
På verandan är det egentligen rätt bra nu, men lite stökigt. Hälften av mina skivor står där och det ligger lite filtar och papper och penslar utspridda på bordet och i soffan. Jag har idag kommit att inse att utrymmet mellan soffan och fönsterväggen mycket väl skulle kunna rymma en hylla där hela min skivsamling skulle få plats, bara jag bygger hyllan själv. Så det kommer nu att bli nästa projekt. men först ska jag ha vovven ett par dagar och ta det lite lugnt med stugan. Hon är enklare att ha hemma i stan.

2 comments:

e said...

Du har väl sett denna?

"When you've had an absolute "I hate my job" day, try this:

On your way home from work, stop at your pharmacy and go to the thermometer section. You will need to purchase a rectal thermometer made by Johnson and Johnson. Be very sure you get this brand. When you get home, lock your doors, draw the drapes, and disconnect the phone so you will not be disturbed during your therapy. Change to very comfortable clothing, such as a sweat suit and lie down on your bed. Open the package and remove the thermometer. Carefully place it on the bedside table so that it will not become chipped or broken. Take out the material that comes with the thermometer and read it. You will notice that in small print there is a statement:

"Every rectal thermometer made by Johnson and Johnson is personally tested"

Now close your eyes and repeat out loud five times: "I am so glad I do not work for quality control at the Johnson and Johnson Company".

Have a nice day everyone and remember, there is always someone with a worse job than yours."

Alf said...

Exakt! Så är det. Annars har jag ofta tänkt att det finns ett annat hemskt jobb och det är att vara blockflöjtslärare, till ett gång tondöva lågstadiebarn...