Thursday, October 30, 2014

Kungens kurva

VI var ju på IKEA i Kungens kurva igår och det aktualiserade en gammal undran, som i morse fick sin förklaring. Den om var någonstans kungen egentligen körde av vägen. Varför han gjorde det lämnar jag därhän. Men det var min Facebook-vän Stefan, mannen med lika besynnerliga intressen som jag, som visste, genom en tidskriftsartikel, den exakta platsen för olyckan.

Den upplysningen räckte för att jag skulle styra vidare söderut, sedan jag lämnat av Anna vid skolan i morse. Och utan större problem fann jag den K-märkeskylt som markerade platsen och jag kunde ta lite bilder, samt konstatera att det inte fanns någon cache här. Något jag kanske skulle kunna göra något åt...


Nu for jag iväg och hämtade Paula, som blivit halssjuk och inte ville ligga själv hemma. Jag passade också på att köpa hem fikabröd, för nu hade vi äntligen bestämt oss för att bjuda anläggnings-arbetarna på kaffe. Vi har en rysktalande granne längst ner i huset och vi hade stött på honom i morse och kollat med honom om vad han trodde om idén och han tyckte den var mycket bra så vi gjorde slag i saken. Det var bara tre gubbar kvar idag för de börjar bli klara, men de sken verkligen upp när jag kom med min korg en stund senare.

Jag försökte nu åtgärda en trasig radioantenn och det slutade med att jag beställde tid för service där montering av ny antenn ingick. Den volvohandlare jag besökte trodde inte mig om att klara det själv och det hade han säkert helt rätt i.


Resten av dagen ägnades dagboksskrivande och matlagning där Paula inte var någon storäten gäst idag, Hon har fått blåsor i munnen och har för ont för att kunna äta utan att först dricka bedövningsvätska. Det befrämjar ingen god aptit. Trots att det var ärtsoppa och pannkakor som stod på menyn. Några pannkakor gick dock ner.

No comments: