Sunday, October 19, 2014

Söndagsmys i Lilla stugan i Stora skogen

Vi startade vår dag lugnt och fint, som vanligt, men så småningom tog vi oss samman och for iväg till stadsmissionen med tre härliga kartonger. Därifrån fortsatte vi mot storskogen och vår lilla stuga. Anna hade ännu inte sett mina senaste nybyggen men nu var det så dags och det föll väl ut. Skivhyllan fick godkänt och sedan bänkade vi oss inne i storstugan, som verkligen blivit koselig nu.


Vi hade köpt äpplekakor på vägen ut och fikade nu först medan vovven låg på sin plats och tittade stint på vad vi gjorde. Naturligtvis fick hon den sista smulan av kakan. Nu kändes det också som att det var dags att öppna den påse praliner jag fick i present av Gabbies. De var goda men vi behärskade oss och tog knappt hälften innan vi åter förslöt påsen.


Resten av eftermiddagen satt vi och njöt av den goda värme som uppstår i ett sex kvadratmeter stort rum med sju levande ljus tända och med femton grader varmt ute. Då och då öppnade jag dörren för att släppa in lite syre och ut lite värme. Jag har planer på att leta fram min lilla 22tum-TV och sätta lite sprätt på energiförbrukningen därute. Vi har ju elmätare sedan en dryg månad men det har gått så lite ström att den vi hyr elen av kommer tro att vi fuskar. Jag har ju en massa DVD-filmer som jag inte fått tillfälle att se tidigare.
Sist ikväll ser vi på Gunde Svahn och Carolina Klüft i TV.

No comments: