Wednesday, February 04, 2015

Att synda på nåden

Alla vet väl att jag strävar vidare med mitt viktväktande och att anden i detta fall är villig men köttet väldigt svagt. Idag inledde jag med en rejäl paus genom att åka ut till IKEA:s brunch. Jag insåg nyligen att man kan få en sådan för 39:- om man är Family-medlem och det är man ju. Ändamålet helgar medlen som jesuiten sa.

Så här glest är det på IKEA:s parkering en onsdagsmorgon
Med tanke på hur rejält och billigt julbordet var borde jag inte bli besviken och det vart jag inte heller. Dock fick man bara gå ett varv, men det varvet utnyttjade jag till bristningsgränsen och kunde sedan i lugn och ro avnjuta min brunch vid ett fönsterbord ty det är väldigt lite folk på IKEA en onsdagsmorgon vid öppningsdags.


Mätt och belåten och med två smörgåsar, jag ej orkat med, prydligt inslagna i servetter i jackfickan, for jag nu ut till stugan där jag inledde med snöskottning ty det är rejält med snö. Tyvärr började den töa fram mot kvällen.


Mitt på dagen var det dock väldigt vackert ett tag och solen lyste upp de snötyngda trädgrenarna på ett sätt som en simple mobilkamera ej kan göra rättvisa


På dagens program stod att städa uit julen och det gjorde jag rejält. Packade in alla julsaker och städade undan dem samt hade ute mattor till skakning, bytte dukar och sopade golv, fast nog inte i den ordningen.


Jag var där till fram mot kvällningen och långa stunder satt jag barra och lyssnade till den ljuvliga tystnaden och gladde mig på att jag är ledig i morgon också, och i övermorgon och dagen efter det. Jag gläder mig åt detta varje dag.



Jag spelade inte grammofon trots att jag dragit upp el till stugan, men i stället testade jag hur TV:n klarat vintern och fuskade lite genom att ligga i nya sängen och avnjuta en DVD med bilder från den gamla järnvägen Mellerud - Arvika... Man kan ha det bra.

'
Sist for jag ut till äldsta grabben Grus och hade en timme matte med honom till hans och föräldrarnas välbehag. På hemvägen hämtade jag först upp Anna vid hennes kör och sedan Anders som kom med flygbuss. Det passade så perfekt i tid för båda.

No comments: